Tensiometre digitale

Imaginati-va inima ca pe un motor care pune in miscare sistemul circulator. Lucreaza neincetat si transporta sangele catre muschi, organe si celelalte parti ale corpului care necesita constant energie si oxigen. Forta creata de miscarea sangelui in corp se numeste tensiune arteriala.

Tensiunea arteriala creste dupa fiecare bataie a inimii, iar cand inima este relaxata, tensiunea scade. De aceea se obtin 2 rezultate diferite atunci cand iti masori tensiunea arteriala.
Majoritatea celor care isi masoara tensiunea arteriala acasa sunt ingrijorati cu privire la hipertensiune sau tensiune arteriala crescuta. Hipertensiunea nu are efecte imediate, insa de-a lungul timpului poate crea probleme serioase. Exista numeroase cauze ale hipertensiunii arteriale, de la obezitate si pana la istoricul fiecaruia si, din fericire, exista si mai multe posibilitati de a controla tensiunea arteriala crescuta, odata ce ati identificat problema.

O modalitate la indemana pentru a va proteja de riscurile hipertensiunii arteriale este sa va obisnuiti sa va masurati tensiunea arteriala acasa.
Dintre toate aparatele de masurat disponibile, tensiometrele digitale reprezinta acele dispozitivele usor de folosit, care se folosesc de masuratori oscilometrice si calcule electronice, cu functii complexe si de ajutor pentru majoritatea celor cu probleme specifice, cu posibilitatea aplicarii mansetei fie la incheietura mainii, fie pe brat, in functie de modelul achizitionat.
Un avantaj din punct de vedere al depozitarii si al mobilitatii il reprezinta tensiometrul digital de incheietura, alimentat cu baterii, care reprezinta un dispozitiv digital complet automat pentru masurarea tensiunii arteriale cu montare pe incheietura mainii. Este proiectat pentru o utilizare comoda și simpla, asigurand o masurare rapida si fiabila a tensiunii arteriale sistolice si diastolice, precum si a pulsului, utilizand metoda de masurare oscilometrica. Este foarte important insa ca acest tip de dispozitiv sa fie folosit conform instructiunilor pentru a obtine rezultate corecte.
Tensiometrele digitale sunt mai usor de folosit comparativ cu cele manuale. Tot ce trebuie sa faceti este sa apasati un buton si aparatul se ocupa de restul. Daca nu v-ati mai masurat tensiunea arteriala inainte, ar fi bine sa achizitionati un tensiometru digital cu indicatori colorati pe ecran, pentru a va putea interpreta rezultatele.

Pentru rezultate cat mai precise, sunt recomandate tensiometrele digitale de brat. Chiar daca unele persoane prezinta sensibilitate la presiunea aplicata de manseta in aceasta zona, aceste dispozitive au siguranta unor rezultate corecte. Pentru rezultate cat mai corecte, asigurati-va ca manseta are dimensiunile potrivite bratului Dvs., majoritatea dispozitivelor avand mansete de dimensiuni medii (22-32cm), astfel ca dupa montarea pe brat, sa ramana un spatiu dedesubt de 2 degete Pentru un brat cu o circumferinta mai mica sau mai mare, este nevoie de mansete adecvate.

Show Filters
Show Filters