Palpitațiile inimii sunt o senzație ca și cum inima ta bate rapid sau se poate simti o bataie in plus sau una in minus. Puteți simți palpitații în piept, gât sau gât.
Ce cauzează palpitațiile inimii?
Simptome palpitatii la inima
Palpitatiile sunt periculoase?
Cum sunt diagnosticate palpitațiile?
Cum se tratează palpitațiile inimii?
Cum pot fi prevenite palpitațiile inimii?
Palpitațiile pot apărea în orice moment, chiar dacă vă odihniți sau desfasurati activități fizice normale. Deși pot fi neplacute, palpitațiile nu sunt de obicei un motiv de ingrijorare, dar pot fi legate de un ritm cardiac anormal.
Ce cauzează palpitațiile inimii?
Palpitațiile cardiace pot fi cauzate de:
- Emoții, cum ar fi anxietatea, stresul, frica și panica
- Exercițiile fizice
- Sarcina
- Cofeina
- Condiții medicale, cum ar fi: o tiroidă hiperactivă, niveluri scăzute de zahăr, potasiu, oxigen sau dioxid de carbon scăzut în sânge, febră, anemie, deshidratare, pierderi de sânge
- Medicamente precum decongestionantele pentru astm bronșic, beta-blocante (luate pentru hipertensiune arterială sau boli de inimă), medicamente pentru tiroida și antiaritmice, unele medicamente pentru tuse si răceală și unele suplimente nutritive sau pe bază de plante
- Unele pastile de slabit
- Droguri ilegale, cum ar fi cocaina și amfetaminele
- Nicotina
- Băuturi alcoolice
- Uneori cauza nu este cunoscută
Simptome palpitatii la inima
Simptomele palpitațiilor sunt mai probabil să fie legate de un ritm cardiac anormal dacă aveți:
- Factori de risc semnificativi pentru boli de inima
- Boala de inima
- O valvă cardiacă anormală
Palpitatiile sunt periculoase?
Palpitațiile pot fi un semn al unei probleme de sănătate mai grave dacă simțiți, de asemenea:
- Amețit sau confuz
- Aveți dificultăți de respirație
- Stare de leșin
Sunați imediat la 112 dacă aveți aceste simptome sau dacă aveți presiune sau senzație de durere în piept, gât, maxilar, braț(e) sau partea superioară a spatelui, dificultăți de respirație, transpirație excesiva.
Cum sunt diagnosticate palpitațiile?
Urmăriți evolutia palpitatiilor inimii. Observați când se întâmplă, cât durează, cum vă simțiți și ce faceți când încep.
Medicul dumneavoastră va analiza aceste informații împreună cu istoricul dumneavoastră medical, simptomele, dieta. De asemenea, medicul dumneavoastră vă va asculta inima și plămânii.
Este posibil să aveți nevoie de analize, cum ar fi analize de sânge și urină, electrocardiogramă (ECG/EKG), test de stres, radiografie toracică și ecocardiografie (ecografia cardiacă). Este posibil să fie nevoie să purtați un dispozitiv pentru detectare aritmii pentru o perioada de timp, astfel încât medicul dumneavoastră să poată obține mai multe informații despre starea inimii și simptomele manifestate.
Cum se tratează palpitațiile inimii?
Cel mai bun tratament pentru palpitatiile inimii este in stransa legatura cu cauza acestor simptome. Este posibil să nu aveți nevoie de niciun tratament. Dacă palpitațiile sunt legate de anumite alimente, ar trebui să evitați acești factori declanșatori. Dacă aveți o boală de inimă sau un ritm cardiac anormal, este posibil să aveți nevoie de medicamente, o procedură, o intervenție chirurgicală sau un dispozitiv medical pentru a corecta problema. Este important să păstrați legatura cu medicul dumneavoastră.
Dacă palpitațiile se înrăutățesc sau apar brusc, sunați-vă medicul.
Cum pot fi prevenite palpitațiile inimii?
În funcție de cauza palpitațiilor inimii, se va urmari:
- Reduceți nivelul de stres (folosind exerciții de respirație profundă și/sau de relaxare;
- Evitați sau limitați cantitatea de alcool pe care o consumați;
- Evitați sau limitați cantitatea de cofeină din dieta dumneavoastră;
- Nu fumați și nu folosiți produse din tutun/nicotină;
- Faceți exerciții fizice în mod regulat dar inainte de a începe, întrebați-vă medicul ce programe de exerciții sunt bune pentru dvs.;
- Evitați alimentele și activitățile care declanșează palpitații.